• ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • . .
    Ο ιατρός χειρουργεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Συνεργάζεται με τα νοσοκομεία «METROPOLITAN», « ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ » και « ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ »
    Τ. Επιστημονικός Συνεργάτης Γ.Ν. '΄Γ.Γεννηματάς¨ & Μέλος της Πανελλήνιας Ω.Ρ.Λ. Εταιρειας


    Διαθέτουμε



     
    τον  πλέον καινοτόμο  και συνχρονο ιατρικό εξοπλισμό ώστε να εκμεταλλευόμαστε 
    στο  έπακρο  τις δυνατότητες  της σύγχρονης ιατρικής τεχνολογία με το αίσθημα ευθύνης του 
    ιατρικού λειτουργήματος .






    Σύστημα ωτομικροσκόπησης



    Το εσωτερικό του αυτιού είναι εξαιρετικά μικρό σε μέγεθος. Με τη χρήση του ωτομικροσκοπίου, δίδεται η δυνατότητα επισκόπησης της τυμπανικής κοιλότητας σε μεγάλη μεγένθυση. Για τη  διάγνωση μικρών διατρήσεων και σημείων εισολκής της τυμπανικής μεμβράνης, τη διάγνωση του χολοστεατώματος και της εκκριτικής ωτίτιδας σε παιδιά και ενήλικες, η χρήση του ωτομικροσκοπίου είναι επιβεβλημένη.
    Επιπλέον, με το μικροσκόπιο, είναι δυνατή η διενέργεια μικροεπεβάσεων στο ιατρείο όπως η σύγκλειση μιας τραυματικής ρήξης της τυμπανικής μεμβράνης, η τοποθέτηση σωληνίσκων αερισμού, η χορήγηση φαρμάκων ενδοτυμπανικά και η λήψη βιοψιών και καλλιεργειών από τον έξω ακουστικό πόρο.





    Η λεπτομερής κλινική εξέταση  είναι το θεμέλιο για την :
    • αποτελεσματική θεραπεία, 
    • την κατανόηση του αιτίου
     για τα συμπτώματα, που παρουσιάζουν οι ασθενείς.


    Συσκευή Ραδιοσυχνοτήτων

    Η συσκευή ραδιοσυχνοτήτων είναι ένα εξειδικευμένο και σύγχρονο εργαλείο με το οποίο μπορούμε να επιτύχουμε

    • συρίκνωση των ρινικών κογχών σε περιπτώσεις ρινικής απόφραξης, 
    • σκλήρυνση της μαλθακής υπερώας  και της βάσης της γλώσσας για την αντιμετώπιση του ροχαλητού
    • αντιμετώπιση της κακοσμίας του στόματος που οφείλεται σε υποτροπιάζουσα κρυπτική αμυγδαλίτιδα, μια διαδικασία που λέγεται «κρυπτόλυση»
    •  Αφαίρεση δερματικών σπίλων και μορφωμάτων.
    Η συσκευή έχει τη δυνατότητα να ελέγχει το ποσό της ενέργειας που αποδίδει στους ιστούς, έτσι ώστε να υπάρχει η μικρότερη δυνατή ιστική βλάβη και μειωμένος πόνος. Για το λόγο αυτό και οι παραπάνω επεμβάσεις μπορούν να γίνουν και στο ιατρείο με τοπική αναισθησία .


    Η διάγνωση και διερεύνηση της βαρηκοϊας σε ενήλικες και παιδιά δεν είναι μια απλή διαδικασία. Η μέτρηση της ακοής και της λειτουργίας του μέσου ωτός πρέπει να γίνεται με λεπτομέρεια και ακρίβεια και με τη χρήση των πλέον αξιόπιστων εργαλείων.






    Συστήματα ενδοσκόπησης - καταγραφής και επεξεργασίας ενδοσκοπήσεων:

    Με την ενδοσκόπηση, δίδεται η δυνατότητα στο Ωτορινολαρυγγολόγο να εισχωρήσει μακρύτερα από εκεί που του επιτρέπει η άμεση όραση. Μπορεί να δει μέσα στο λαβύρινθο των παραρρινίων κόλπων, να εξετάσει το ρινοφάρυγγα που βρίσκεται στο πίσω μέρος της ρινικής κοιλότητας, να δει την επιγλωττίδα, τις φωνητικές χορδές και να εκτιμήσει τη λειτουργία τους. Όλα αυτά, γίνονται με μεγένθυση και μέγιστη λεπτομέρεια, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη  διερεύνηση και την ακριβή διάγνωση κακοήθων παθήσεων.  Επιπλέον, οι ενδοσκοπικές εικόνες καταγράφονται και μπορούν να εξεταστούν επανειλημμένα και να χρησιμοποιηθούν ως σημεία αναφοράς κατά την επανεξέταση του ασθενούς.

    Η ενδοσκόπηση τόσο με το άκαμπτο ενδοσκόπιο, όσο και με το εύκαμπτο, είναι μια ανώδυνη εξέταση στα χέρια του έμπειρου ενδοσκόπου και γίνεται πάντα με τη συνεργασία ιατρού και ασθενούς.